Dr. Steven Deconinck

Dr. Steven Deconinck

Dokter Deconinck studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universtiteit van Leuven waar hij in 2009 zijn diploma tot basisarts verwierf.


Nadien behaalde hij het diploma van master in de urologische heelkunde in juli 2015 en is hij sinds juni 2015 erkend als uroloog.


Na zijn specialisatie werkte hij gedurende een jaar als uroloog in het Auckland City Hospital in Nieuw-Zeeland.
Hij spitste er zich toe op minimaal invasieve urologische ingrepen ter behandeling van zowel goedaardige prostaatvergroting, als niersteenziekte.

Hij heeft zich kunnen behandelen in minimaal invasieve laserbehandeling van de prostaat (Holmium Laser Enucleatie van de Prostaat HoLEP).
Verder verwierf hij er ervaring in de robotische en laparoscopische behandeling van prostaat-, blaas- en niergezwellen.

Dr Ost, Dr Vander Eeckt, Dr Deconinck en Dr Van den Branden

Hij werkt sinds november 2016 als uroloog in het Az Sint Blasius Dendermonde-Zele, waar hij samen met Dr Dieter Ost en Dr Kathy Vander Eeckt deel uitmaakt van een jong en dynamisch team urologen.

Doorheen zijn opleiding heeft hij zich onder meer kunnen bekwamen in de minimaal invasieve robot heelkunde, laser behandeling van de prostaat, flexibele ureteroscopie, percutane niersteenbehandeling en schokgolfbehandeling van nierstenen. Deze geavanceerde technologie is beschikbaar in het Az Sint Blasius te Dendermonde, waar dokter Deconinck en collegae deze ingrepen uitvoeren.